TUNGA HYLLOR – ALLMÄN INFORMATION OCH VARIANTER

HYLLAN FÖR HYLLOR

Hyllor är de klassiska tunga hyllorna, som vanligtvis betraktas som standard. Den har hyllor som är justerbara i höjdled samt olika bredder och djup, så att nästan alla typer av varor kan förvaras där, oavsett om det rör sig om lådor, kartonger, flaskor eller andra typer av behållare plastback. Ett trevligt inslag är att hyllställen är mycket tydligt ordnade och ger god och snabb åtkomst.

PALLSTÄLLEN

Som namnet antyder används dessa tunga hyllor för att lagra pallar. Många olika varor kan lagras på dessa pallar. Dimensionerna på pallställen motsvarar därför exakt de standarder som gäller för europallar. På speditionsföretag används de ofta som mellanlager för att avlasta pallarna från lastbilarna med gaffeltruck eller för att lasta dem igen.

DET UTSKJUTANDE HYLLSTÄLLET

Cantileverregal är en mycket flexibel typ av regal. De finns som enradiga tunga hyllor på väggen och som dubbelradiga fristående i rummet. En praktisk egenskap hos dessa hyllor är att de enskilda armarna kan hängas, skruvas eller svetsas in i hyllan efter behov. Dessutom kan de utrustas med hyllor eller användas utan hyllor om långa varor, t.ex. trä- eller metallprofiler, ska lagras. På grund av sin flexibilitet kan karmställen användas på många olika sätt och kan därför användas inom handeln, men också inom industrin samt i hushåll, kontor och bibliotek.

FLOW RACKS

Flödesställen är en specialitet, eftersom de är både lagrings- och transportställen. Den här typen av tunga hyllor används ofta i logistikföretag, eftersom många varor måste hanteras där hela tiden. Golven i dessa ställningar består vanligtvis av rullar med elektrisk drivning eller en drivning baserad på gravitation. I flödesställen gäller FIFO-principen, vilket innebär: först in, först ut = först in, först ut. Dessa hyllor fylls med varor på ena sidan och tas sedan bort från den andra sidan.

Tunga hyllor finns i alla möjliga varianter. För många användningsområden hittar du säkert en tung hylla som uppfyller alla dina krav. I vissa fall kan det dock vara klokt att välja en specialtillverkad produkt som kan uppfylla alla behov på ett optimalt sätt. Här är det värt att jämföra vilka tillverkare som erbjuder hyllor som är flexibla nog att uppfylla alla önskemål och krav. På internet hittar du säkert ett stort urval som också erbjuder individuella lösningar via en konfigurator.

Schreibe einen Kommentar